Vize

Schengen Vizesi Nedir?

Schengen vizesi, Avrupa Birliği üyeleri ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği üyelerini kapsayan ülkelere 90 güne kadar seyahat etmenizi sağlayan vizedir. Bu Schengen üyesi ülkeler; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Lihtenştayn olarak sıralanabilir. Ancak Avrupa Birliği üyesi olduğu halde Schengen bölgesine dâhil olmayan ülkeler de vardır, bunlar; İrlanda, Birleşik Krallık, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan ve Kıbrıs’tır.

Schengen ülkeleri arasında bulunan vize serbestliği sayesinde Schengen üyesi ülkelerin vatandaşları, sadece kimlik ya da pasaportları ile Schengen ülkeleri içinde seyahat edebilmektedir. Bölge dışında kalan kişilerden ise Schengen vizesi talep edilmektedir.

Schengen bölgesinde yer alan bir veya daha fazla Avrupa ülkesine aşağıdaki nedenlerden dolayı seyahat etmeyi düşünüyorsanız Schengen vizesi almanız gerekmektedir:

  • İş amaçlı seyahatler,
  • Arkadaş ve aile ziyaretleri,
  • Turizm ve tatil seyahati
  • Kültürel ve sportif etkinlikler,
  • Havalimanı aktarması veya gemiyle transit geçişler,
  • Resmi ziyaret,
  • Tedavi amaçlı seyahatler,
  • Kısa süreli eğitimler.

Schengen üyesi ülkelere seyahat etme amacınıza, seyahat sıklığına bağlı olarak Schengen konsolosluğu size tek girişli, çift girişli veya çok girişli vize verebilir.

Schengen Vizesi Türleri Nelerdir?

  1. Tek Tip Schengen Vizeleri (USV)

Tek Tip Schengen Vizesi, Schengen üyesi ülkelerden birinin giriş tarihinden başlayarak 90 güne kadar süreyle istenilen ülkeden geçme veya o ülkede konaklamaya izin veren vizedir.

Schengen Vizesi tek tip ise seyahat edebileceğiniz ülkeler şunlardır: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre.

Schengen vizesi “A” tipi, vize sahibine Havalimanı Transit Vize temsil etmektedir. Havalimanı transit vizesi, Schengen üyesi ülke havalimanından aktarmalı olarak uçuş yoluyla Schengen dışı bir ülkeye seyahat eden vatandaşlar için gerekmektedir.

“C” tipi Schengen vizesi, vize sahibine Schengen bölgesi ülkelerinde dolaşım izni sağlamaktadır. Bu vize sahipleri geçerlilik süresi boyunca Schengen bölgesinde konaklayabilirler. Bu kategorideki vize, vize sahibinin seyahat amacına göre şu şekillerde verilebilir:

Tek giriş Schengen vizesi, bir Schengen üyesi ülkeye sadece bir kez giriş izni sağlar. Girdiğiniz Schengen ülkesinden ayrıldıktan sonra Schengen Bölgesinde konaklamak için izin verilen süre henüz sona ermemiş olsa bile vizenin geçerliliği sona erer.

Çift giriş Schengen vizesi ise size 2 giriş – çıkış hakkı tanımaktadır. Schengen bölgesi ülkesinden ikinci çıkışınızı yaptığınızda vize süresi sona ermiş sayılır.

Çoklu giriş Schengen vizesi, vize sahibi olan kişiye istediği şekilde Schengen ülkesine girip çıkma izni sağlar. Ancak, Schengen vizesi bu izni size en fazla 90 güne kadar sağlar.

  1. Sınırlı bölgesel geçerliliği olan vizeler (LTV)

Bu Schengen vizesi türü sadece Schengen vizesini düzenleyen ülkeye seyahat etmenizi sağlamaktadır. Bu vize türü geçerli bir seyahat belgesi olmayan ancak herhangi bir acil durumda Schengen üye ülkesine seyahat etmek durumunda olan kişiler için geçerli olabilir.

  1. Ulusal Vizeler (D Tipi Schengen Vizesi)

Ulusal Schengen vizesi, Schengen ülkelerinden birine okul, çalışma veya kalıcı olarak ikamet edecek kişilere verilmektedir. Ulusal Schengen Vizesi tek girişli veya çok girişli olarak verilmektedir. Tek bir amaç için Schengen ülkesinde bulunacak kişilere genellikle tek girişli vizeler verilmektedir. Çok girişli ulusal Schengen vizesi ise kişi belirli şartları karşıladığı takdirde verilmektedir. Bu şartlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Uluslararası bir öğrenci programına dâhil olmak,
  • Schengen üye ülkelerde, üniversitede çalışma yapacak olmak,
  • Üst düzey yetenekli sporcu, sanatçı veya başka bir alanda uzman olmak,
  • Ekstrem olarak Schengen bölgesinden ayrılmaya engel şekilde sağlık sorunu yaşamak.

Schengen Vizesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Schengen vizesi için gereken belgeler seyahat amacına ve süresine göre değişiklik gösterebilir, daha detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Schengen vizesi için istenen belgeler genel olarak şu şekildedir;

  • Schengen vizesi başvuru formu
  • 35×45 mm boyutlarında arka fonu beyaz, 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Pasaportun en az 3 ay geçerliliği bulunmalı ve en az 2 boş sayfası olması gerekmektedir
  • Schengen üyesi ülkeye gidiş – dönüş uçak bileti bilgileri
  • 30 bin Euro teminatlı seyahat sigortası poliçesi
  • Schengen bölgesinde konaklanacak yere ait rezervasyon belgeleri
  • Schengen vizesi başvurusu yapan kişinin banka hesap dökümü (son 3 aya ait)
  • Schengen vizesi başvuru dilekçesi

Schengen vizesi için burada yazılan belgelere ek olarak bazı belgeler istenebilir, bu kurumun tutumuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Daha detaylı bilgi almak için bize ulaşabilir ve sıkıntılı vize prosedürleriyle uğraşmadan vize başvurunuzu yapabilirsiniz.

Schengen vizesi başvurularında 2014 yılından itibaren parmak izi taraması uygulamasına geçilmiştir. Schengen vizesi almak isteyen kişiler biyometrik tarama vermek zorundadır. Eğer son 5 yıl içerisinde Schengen vizesi alınmışsa parmak izi taramasının yeniden yapılmasına gerek kalmamaktadır.

Schengen Vizesi Ne Kadar Zamanda Çıkar?

Schengen vizesi başvurusu tüm belgeler eksiksiz olarak teslim edildikten sonra 7 – 15 iş günü içinde sonuca varmaktadır. Ancak başvuru yapılan kurumun iş yoğunluğu veya ek belge isteğinde bulunması veya gerekli gördüğü takdirde vize başvurusunda bulunan kişiyi mülakata çağırması gibi durumlarda bu süre 14 – 21 gün sürebilmektedir.

Schengen vizesi başvuru takibi, başvuru dosyasının tamamlanması gibi sorun çıkabilecek durumlar için bize ulaşabilir ve vize belgeleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Schengen vizesi başvurularının, herhangi bir aksilik durumunda vize çıkışının uzaması gibi sorunlar yaşanabileceği için yapacağınız seyahatten mutlaka 15-30 gün kadar önceden yapılması önerilmektedir.

Kısa Dönemli Kanada Vize Başvuruları Türleri

  • Turistik vize,
  • Öğrenci vizesi kısa ve uzun dönem olarak ikiye ayrılmaktadır,
  • Ticari vize,
  • Transit vize,
  • Aile Ziyareti vizesi

Bu tür vize başvuruları için vize merkezleri profesyonel olarak sizlere danışmanlık hizmeti sağlamaktadır. Uzun Dönemli Kanada vize başvuru türleri Kanada Göçmen vizesi; vatandaşlık vizesi, çalışma vizesi, süper vize ve uzun dönemli öğrenci vizesi olarak ayrılmaktadır.

Kanada seyahatinizin amacına uygun vize türünüzü belirledikten sonra, Kanada Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile başvuru yapmanız gerekmektedir. Yetkili Kanada vize merkezi yapılan başvuruları kabul etmekle birlikte; Kanada vizesi için gerekli evrakların hazırlanması süresinde sizlere herhangi bir danışmanlık sağlamaz. Kanada vize sürecinin daha kolay ilerleyebilmesi için kişilerin danışmanlık hizmeti alması büyük ölçüde önerilmektedir. Danışmanlık hizmeti zaman tasarrufu sağlayacağı gibi, daha doğru adımların atılmasını sağlayacağı için vizenin olumlu sonuçlanmasında epey etkili bir rol oynayabilmektedir.

Kanada Vizesi

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup, geçerli bir pasaporta sahip herkes Kanada ziyareti için Kanada vizesine başvurabilir. Kanada vize başvurusu öncesi seyahat amacınızı iyi belirlemeli ve seyahat amacına yönelik bir başvuru gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Kanada Vizesi Başvuru Formu

Her vize süresinde olduğu gibi, Kanada vize başvurusunun ilk adımı Kanada Vize Başvuru Formu almaktadır. Vize başvurusu çevrimiçi olarak yapılmaktadır. Kanada Konsolosluğu resmi web sitesinden ulaşılabilecek form için sitede şahsi bir hesabın açılması lazımdır. Ardından Kanada vize başvuru formu elektronik ortamda, İngilizce dili olacak şekilde doldurulmalıdır. Vize Merkezi ile çalışmaya karar verdiğinizde, vize türünüze ve kişisel durumunuza göre oluşturulacak evrak listesi tarafınıza iletilecektir. Daha sonra vize uzmanları tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş çevrimiçi formlar ile birlikte başvurunuz en doğru şekilde gerçekleşecektir.

Kanada vizesi başvuru formunun mutlaka eksiksiz ve doğru bilgiler ışığında doldurulması büyük önem arz etmektedir. Eksik ya da hatalı bilgi paylaşımı; Kanada vize başvurusunun reddine sebebiyet verebilir. Başvuru formunda verilen tüm bilgiler adınıza işlenecek olan bir barkoda yansıtılmaktadır. Bu nedenden dolayı eksiksiz ve doğru bilgiler vermek Kanada vize başvurusu süreci için büyük önem taşır.

Başvuru Formu Hakkında Önemli Uyarılar

Kanada Başvuru Formunun doğru bir şekilde doldurulması çok önemlidir. Bu nedenle uyarılara mutlaka ama mutlaka dikkat edilmelidir.

  • Hiçbir soru yanıtsız bırakılmamalıdır.
  • Doğum yeri pasaportta yazdığı şekilde yazılmalıdır; “İzmit” yazıyorsa sadece “İzmit” yazılmalıdır. “Kocaeli/İzmit” ya da “Kocaeli” yazılmamalıdır.
  • Pasaport numarasının kodlanması esnasında hiçbir boşluk bırakılmamalıdır.
  • E-mail adresinin yazılması mecburidir. E-mail adresini mutlaka doğru vermelisiniz.
  • Formun doldurulması esnasında yapılan yanlışlık, işlemin tekrar başa dönmesine sebep olacaktır. Lütfen formu özenle ve dikkatli doldurunuz.

Form tamamen doldurduktan sonra formda verilen tüm bilgiler bir barkoda yansıtılmaktadır. Bu yüzden formda verdiğiniz bilgilerin doğruluğu oldukça önemlidir. Formun doldurma işlemi bittiğinde başvuru tarihi ve elektronik imza kısımlarının doldurulması ve onaylanan formun çıktısının alınmasıyla birlikte işlem sonlanacaktır.

Vize Merkezi, Kanada vizesi başvurunuzun önceliklerini belirlemek ve sorunsuz bir başvuruyu gerçekleştirmenize yardımcı olur. Online form doldurma, seyahat amacınıza uygun evrak hazırlığı gibi aşamalarda, Kanada vizesi başvuru sürecini sorunsuz şekilde tamamlamanızı sağlar.

Kanada Vizesi için Ücret

Kanada Vizesi için Kanada’yı ziyaret etmek isteyen kişinin tabii ki belli bir miktar ücret yatırması gerekmektedir. Ücret yatırma, Kanada vize başvurusu için gerçekleştirilmesi gereken adımlardan yalnızca birisidir. Kanada vizesi için yapacağınız başvurularda, seçmiş olduğunuz vize türüne bağlı olarak Kanada vizesi ücreti değişiklik gösterebilmektedir. Kanada turist vizesi, ticari vize ya da öğrenci vizesi vb. vize türleri kendi içlerinde farklı ücretlendirmelere tabi tutulmaktadır.

Kanada Vizesi başvurusu için, kısa bir tarih öncesine kadar Kanada vizesi ücreti bankaya yatırılmaktadır. Fakat artık vize ücreti ödeme işlemi çevrimiçi olarak gerçekleşmekte. Konsolosluğun resmi sitesinden para yatırma işlemini gerçekleştirdikten sonra, havalenin gerçekleştiğine dair dekontu mutlaka almanız gerekmektedir. Dekontunu; Kanada vizesi ücretini yatırdığınıza dair kanıt niteliğinde olacağı için mutlaka Kanada vizesi için gerekli evraklar arasında bulundurmalısınız, aksi takdirde problem yaşayabilirsiniz.

Kanada vizesi işlem ücretleri vize türlerine göre değişiklik gösterdiği için ödenecek miktarın merkez tarafından iyi öğrenilmesi gerekmektedir ya da resmi sitelerden iyice araştırılmalıdır. Size uygun olan Kanada vize türünü Kanada vize uzmanları ya da merkeziyle yapacağınız görüşme sonucunda daha iyi bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Kanada Vizesi için Gereken Evraklar

Kanada vizesi için yapılacak her türlü vize başvurusunda başvuru sahibinden mutlaka evrak talep edilir. Kanada vizesi için gerekli evraklar seyahat amacına göre seçilmektedir ve vize türüne göre farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle seçeceğiniz vize türünün alt başlıkları arasında vize için gerekli belgeleri öğrenebilirsiniz.

Kanada vizesi başvurularında ister devlet memur; ister sigortalı bir çalışan, ister şirket sahibi olun, talep edilen belgeleri eksiksiz olarak sunmanız zorunludur ve gerekmektedir. Kanada vizesi için gerekli evraklar meslek gruplarına ya da seyahat amacına göre değişse de, ortak olarak istenen evraklar da bilhassa bulunmaktadır. Bunların başında pasaport; Kanada vizesi başvuru formu, kanada vizesi aile bilgi formu, fotoğraf, kimlik fotokopisi, varsa otel ve uçak rezervasyonu, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği çıkarılmalıdır ve mutlaka getirilmelidir.

İngiltere Vizesi

İngiltere vizesi, sadece tek bir ülkeyi kapsamayan bir vizedir. İngiltere vizesi alınarak Birleşik Krallık içerisindeki tüm ülkelere erişim imkânı sağlanmış olur. Yani İngiltere vizesi alarak, Birleşik Krallık içerisinde yer alan Galler, Kuzey İrlanda ve İskoçya’ya da seyahat edebilirsiniz.

İngiltere vizesi, İngiltere’ye veya Birleşik Krallık içerisinde yer alan ülkelere seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır. Bordo (umuma mahsus), gri (hizmet) ve yeşil (hususi) pasaport sahibi vatandaşlarımız vize almak zorundayken, siyah (diplomatik) pasaport sahibi kişiler ise 6 ay içerisinde 90 güne kadar vizeden muaf sayılmaktadır.

İngiltere üzerinden başka bir ülkeye geçiş yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere aktarma (transit) vizesi almak zorundadırlar. Ancak havalimanında geçirilecek süre 24 saati aşmıyorsa İngiltere transit vizesi alma zorunluluğu bulunmamaktadır.

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere vizesi süresi ve başvuru aşamaları İngiltere vizesi türüne bağlı olarak değişmektedir, ama en fazla talep edilen İngiltere ziyaretçi vizesi tipi için; 6 aylık, 2 yıllık, 5 yıllık ve 10 yıllık vize başvurusu yapılabilmektedir.

İngiltere vizesi başvuru aşamasında, seyahatin amacına göre vize tipi seçmek ve bu vize tipine belge eksiği olmadan başvurmak çok önemlidir. İngiltere vizesi tipine göre ücretlendirmesi, istenilen belgeler ve vize çıkış süresi değişiklik göstermektedir.

İngiltere vizesi başvurusu yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, elektronik ortamda çevrimiçi olarak tamamlaması gereken adımlar bulunmaktadır. Daha sonra ise İngiltere Konsolosluğu tarafından yetki verilmiş vize başvuru merkezlerine giderek parmak izi taraması vermek zorundadırlar.

İngiltere vizesi başvurunuzu aracılığımız sayesinde kolay bir şekilde halletmek için bize ulaşabilirsiniz.

İngiltere Vizesi İçin Gerekli Belgeler

İngiltere vizesi için gerekli belgeler, vizenin türüne göre farklılık gösterebilir. Daha detaylı bilgi için bize ulaşabilir ve vize türleri, belgeleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

İngiltere vizesi için gerekli belgeler genel olarak şu şekildedir;

  • Seyahatin bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli ve 2 sayfası boş pasaport. Eğer varsa başvuru dosyasına eski pasaportlar da eklenmelidir.
  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik fotokopisi
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • İngiltere vizesi başvuru formu ve İngiltere vize talep dilekçesi
  • Uçak biletleri, konaklama rezervasyonları; gidiş – dönüş uçak biletleri ve otel rezervasyon bilgilerini gösteren belge
  • 2 adet arka fonu beyaz biyometrik fotoğraf (35 x 45 mm boyutunda olmalı)
  • Banka hesap dökümleri (Son 6 aya ait) ve bankada yeterli miktarda paranız olmalı
  • 18 yaş altı kişilerin ebeveynleri tarafından imzalanmış muvaffakatname ibraz etme mecburiyeti vardır.
  • Şirket sahibi veya ortağı kişiler için; şirketin faaliyet belgeleri, vergi belgeleri, ticari sicil belgesi vb. belgeler
  • Emekli kişiler için; emeklilik kartı ve emekli maaşının yattığı hesabın dökümleri
  • Ticari veya aile ziyareti için seyahat planlamış kişiler davetiye sahibi olması gerekmektedir.
  • İngiltere vizesi için öğrenciler; öğrenci belgesi, İngiltere’de eğitim alınacak okuldan kabul mektubu, İngiltere’deki masrafları karşılayacak kişinin teminat belgeleri gibi belgeler sunmak zorundadır.
  • Herhangi bir işte çalışmayan kişiler, İngiltere vizesi başvurusu yaparken masraflarını karşılayacak kişinin veya kurumun teminat belgelerini sunmak zorundadırlar.

İngiltere Vizesi Türleri

İngiltere vizesi türleri seyahat edecek kişinin ziyaret amacına göre değişiklik göstermektedir. İngiltere vizesi türleri genel olarak şu şekildedir;

  • İngiltere Turistik Vize: İngiltere’ye yalnızca turistik amaçlarla seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alması gereken vize türüdür.
  • İngiltere Ticari Vize: İngiltere’de ticari faaliyetlerde bulunmak veya iş görüşmesi, toplantısı yapmak için yapılacak seyahatlerde almanız gereken vize türüdür.
  • İngiltere Aile Ziyareti Vizesi: İngiltere’de bulunan ailenizi ziyaret etmek için başvurmanız gereken vize türüdür. Bu vize türüne başvuru yaparken İngiltere’de bulunan kişiden mutlaka davetiye almış olmalısınız.
  • İngiltere Öğrenci Vizesi: İngiltere öğrenci vizesi de kendi içinde türlere ayrılmaktadır. Eğer 6 aydan uzun süreli eğitimler (Dil kursu, lisans, yüksek lisans, doktora veya araştırma programları) için Tier 4 Öğrenci Vizesi başvurusu yapmalısınız. İngiltere’de dil kursu veya daha kısa süreli araştırmalar için bulunacaksanız Kısa Süreli Öğrenci Vizesi başvurusu yapmak zorundasınız. İngiltere vizesi hakkında öğrenmek istediğiniz detaylar için bize ulaşabilirsiniz.
  • İngiltere Transit Vize: İngiltere üzerinden başka bir ülkeye aktarma yaparak, geçiş yapacaksanız bu vize türüne başvurmalısınız.
  • İngiltere Aile Birleşimi Vizesi: İngiltere’de bulunan aile üyelerinin yanına yerleşmek için bu vize türüne başvurmak zorundasınız. Bu vize türünde de İngiltere’deki aile üyelerinden davet mektubu almış olmalısınız.
  • Ankara Anlaşması Vizesi: Belli bir miktar sermayesi olan ve İngiltere’de kendi işini (serbest meslek) kurmak isteyenlerin alması gereken vize türüdür. İngiltere vizesi alarak 4 yıl boyunca kendi mesleğini icra ederek oturum hakkı elde edebilir ve 5 yıl sonrasında ise çifte vatandaşlık hakkı kazanabilirsiniz.
  • İngiltere Çalışma Vizeleri:

İngiltere çalışma vizesi de kendi içinde türlere ayrılmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

  • İngiltere Tier 1 Vizesi: Girişimcilerin, üstün yetenek sahiplerinin, yatırımcıların vb. alabileceği vize türüdür.
  • İngiltere Tier 2 Vizesi: Vasıflı işçilerin, sporcuların, şirket içi transferlerin ve din adamlarının alabileceği vize türüdür.
  • İngiltere Tier 5 Vizesi: Sanatçı ve sporcular, Erasmus Değişim Programında olanlar, hayır kurumu gönüllüleri ve uluslararası sözleşmelere dayalı programlara katılanların alabileceği vize türüdür.

İngiltere yerleşim vizeleri de kendi içinde şu şekilde ayrılmaktadır:

  • Evli Çiftler İçin İngiltere Yerleşim Vizesi
  • Evli Olmayan Çiftler İçin İngiltere Yerleşim Vizesi
  • Nişanlı Çiftler İçin İngiltere Yerleşim Vizesi
  • Çocuklar İçin İngiltere Yerleşim Vizesi
  • Evlat Edinilen Çocuklar İçin İngiltere Yerleşim Vizesi
  • Anne/Baba İçin İngiltere Yerleşim Vizesi
  • Akrabalar İçin İngiltere Yerleşim Vizesi

İngiltere Vizesi İle Hangi Ülkelere Gidilir?

İngiltere vizesi alarak Birleşik Krallığa bağlı olan bütün ülkelere seyahat hakkı kazanmış olursunuz. Yani İngiltere vizesi sayesinde Kuzey İrlanda, Galler ve İskoçya’ya da seyahat etmek mümkündür.

İngiltere Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen Schengen üyesi bir ülke olmadığı için İngiltere vizesi ile Schengen bölgesi ülkelerine giriş yapamazsınız ve aynı şekilde Schengen vizesi ile de İngiltere’ye giriş yapmanız mümkün değildir.

İngiltere Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İngiltere vizesi başvuruları kişinin başvurduğu vize türüne ve seyahat amacına göre farklı sürelerde sonuçlanmaktadır. Vize başvuru sonuçlar aksi bir durum söz konusu olmadığı sürece 15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. İngiltere vizesi başvurusu yaptıktan sonra İngiltere Konsolosluğu dilerse sizi mülakata da çağırabilir.

İngiltere vizesi için seyahat planından en az 1 ay önce başvuruda bulunmak daha iyi olacaktır. İstisnai durumlarla karşılaşıldığında, belge eksikliğinde veya kurumun isteyeceği ek bir belge sonucunda vize çıkışı uzayacaktır. Bu nedenle bize ulaşarak vize başvurunuzun takibi sağlayabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

İngiltere Vizesi Ücretleri

İngiltere vizesi başvuru ücretleri, başvuru yapılan vize türü ve seyahat süresine göre değişiklik göstermektedir. İngiltere Konsolosluk Harç Ücreti ve servis ücreti sürekli değişiklik göstermektedir. Vize ücreti başvuru yapılan vizenin süresine göre ve katma değerli ek hizmetlerden yararlanma durumuna bağlı olarak farklılık göstermektedir.

İngiltere vizesi randevusu almak için ilk başta vize harç ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Vize reddedildiği süreçlerde İngiltere Konsolosluğu geri ödeme yapmamaktadır.

ABD Vizesi

ABD vizesi, Amerika’ya seyahat edecek tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına zorunlu kılınmıştır. Umuma mahsus, hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahibi tüm kişiler vize almak zorundadır. ABD vizesi başvuruları Ankara ve İstanbul’da yer alan Amerikan Konsolosluklarına yapılmaktadır.

ABD vizesi ile ülkeye girmek isteyen yabancı ülke vatandaşları için 2 ayrı prosedüre bağlanmıştır. ABD’ye en fazla 180 günlük kısa süreli turistik, ticari, aile ziyareti veya eğitim gibi farklı amaçlarla seyahat etmek isteyen kişiler Amerikan Göçmen Olmayan Vize başvurusunda bulunmalıdır. Uzun süreli oturum için ABD’ye seyahat edecek kişiler ise Amerika Göçmen Vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

ABD Vizesi Türleri

ABD vizesi başvurunuzu yapmadan önce seyahat amacınızı doğru bir şekilde belirlemeli ve buna uygun vize türünü seçerek ona göre başvurunuzu yapmalısınız. Eğer hangi vize türünde başvuru yapacağınızı bilmiyorsanız, bize ulaşarak detayları öğrenebilirsiniz.

ABD vizesi başvurusunda bulunacak olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları “Amerika Göçmen Olmayan Vize” başvurusu yapmaları gerekmektedir. ABD vizesi türleri, seyahat amacına göre; diplomatik ve resmi, turistik, ticari, transit geçiş, öğrenci, geçici çalışma vizesi olarak türlere ayrılmaktadır. 185 tane farklı vize prosedürü bulunan ABD’nin başlıca vize türleri şu şekildedir;

ABD Göçmen Olmayan Vize Türleri (Kısa Süreli ABD Vizesi Türleri)

  • Turistik ABD Vizesi
  • Ticari ABD Vizesi
  • Öğrenci Vizesi
  • Aile Ziyareti Vizesi
  • Tedavi Amaçlı Vize
  • C Transit Vize
  • C1/D Mürettebat Vizesi

ABD Göçmen Vizesi Türleri (Uzun Süreli ABD Vizesi Türleri)

  • Öğrenci Vizesi (Uzun süreli eğitimler)
  • Geçici Çalışma Vizeleri (Akademik araştırma, staj vb.)
  • Olağanüstü Yetenek Vizesi
  • Din Görevlisi Vizesi
  • Basın Mensubu Vizesi
  • Yatırımcı Vizesi
  • Green Card Vizesi
  • Work and Travel Vizesi

ABD vizesi başvurusu için seyahat amacınıza uygun vize türünü seçtikten sonra gerekli belgelerinizi hazırlamalı, ABD vizesi türünüze uygun olan başvuru formunu eksiksiz olarak doldurmalı ve randevunuzu Amerika İstanbul Başkonsolosluğu ya da Amerika Ankara Büyükelçiliği’nden almalısınız. Bu işlemlerinizi doğru ve eksiksiz olarak tamamlayabilmek için bize ulaşabilir ve ABD vizesi hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

ABD Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

ABD Turist Vizesi (B2) İçin Gereken Belgeler

  • Seyahat sonrasında en az 6 ay geçerliliği olan pasaport, en az 2 sayfası boş olmalı.
  • 2 adet, arka fonu beyaz 35*45 mm boyutunda biyometrik fotoğraf
  • Aile üyelerinin bilgilerini de içeren tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • DS-160 ABD vizesi başvuru formu
  • Otel rezervasyon bilgileri
  • Gidiş – dönüş uçak bileti rezervasyonu
  • Banka hesap dökümü (Son 3 aya ait, bakiye olarak en az 7000 TL bulunmalı, bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olmalı)
  • 18 yaşından küçükler için; ebeveynleri tarafından imzalanmış, noter onaylı muvafakatname
  • Eğer varsa tapu bilgileri (araba, arsa, ev vb.)

Vize talebinde bulunan kişi SGK çalışanı ise ek olarak;

  • İşe giriş belgesi
  • Sigorta hizmet dökümünü gösteren belge
  • Son 3 aya ait, imzalı ve kaşeli maaş bordrosu
  • En az 7000 TL bakiyesi bulunan banka hesabı ve banka hesap dökümü; bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır
  • Şirketle ilgili belgeler; güncel şirket faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri ve sicil gazete fotokopisi
  • Şirket yazısı; ABD vizesi başvurusu yapan kişinin o şirkette çalıştığını belirten ve izinli olduğu tarihlerin yazılı olduğu, konsolosluğa hitaben yazılmış ıslak imzalı ve kaşeli şirket yazısı

Vize talebinde bulunan kişi şirket sahibi ya da ortağı ise ek olarak;

  • Son 3 aya ait şirket faaliyetini gösteren belge
  • Sicil gazete fotokopisi
  • Vergi levhası
  • İmza sirküleri
  • Bankadan imzalı ve kaşeli olarak temin edilmiş banka hesap dökümü; banka hesabında en az 7 bin lira olmalıdır.
  • SGK hizmet dökümü

Vize talebinde bulunan kişi devlet memuru ise ek olarak;

  • Görev kimlik kartının fotokopisi
  • Çalıştığı yerden çalıştığına dair belgesi
  • Bankadan imzalı ve kaşeli olarak temin edilmiş banka hesap dökümü; banka hesabında en az 7 bin lira olmalıdır
  • Son 3 aya ait, imzalı ve kaşeli maaş bordrosu
  • Çalışılan devlet kurumundan alınmış izin belgesi; ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır

Amerika Ticari Vizesi (B1) İçin Gerekli Evraklar

  • Seyahat sonrasında en az 3 ay geçerliliği olan pasaport, en az 2 sayfası boş olmalı.
  • Varsa eğer eski pasaportlar
  • Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı fotokopisi
  • 2 adet, arka fonu beyaz 35*45 mm boyutunda biyometrik fotoğraf
  • Aile üyelerinin bilgilerini de içeren tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Şirket faaliyet belgesi
  • İmza sirküleri
  • Sicil gazete fotokopisi
  • Vergi levhası
  • SGK tescil belgesi
  • SGK hizmet dökümü
  • Otel rezervasyon bilgileri
  • Gidiş – dönüş uçak bileti rezervasyonu
  • Bankadan imzalı ve kaşeli olarak temin edilmiş, şirketin banka hesap dökümü; banka hesabında en az 7 bin lira olmalıdır

ABD vizesi başvurusunda bunlara ek olarak şu belgeler de istenmektedir;

  • ABD’de bulunan şirketten davet mektubu
  • ABD’den davet mektubunu gönderen kişinin kimlik bilgisi, şirketteki pozisyonu
  • Davetin amacı ve ne kadar süreceğinin bilgisi
  • Eğer fuar veya başka bir organizasyona gidiliyorsa rezervasyon bilgileri

Amerika Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

ABD vizesi alarak öğrencilik yaşamını Amerika’da sürdürmek isteyen öğrencilerin, uzun süreli oturma iznini kapsayan öğrenci vizesine başvurması gerekmektedir. Bu ABD vizesi için gerekli evraklar şu şekildedir;

  • En az 1 yıl geçerliliği bulunan pasaport ve varsa eski pasaportlar
  • 2 adet, arka fonu beyaz 35*45 mm boyutunda biyometrik fotoğraf
  • DS-160 ABD Vizesi başvuru formu
  • Son 6 aya ait, banka hesap hareketlerini ve sahip olduğu bakiyeyi gösteren, bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olarak temin edilmiş banka hesap dökümü
  • Öğrenci belgesi veya mezun olunan okuldan alınmış orijinal diploma belgesi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İngilizce olarak hazırlanmış vize talep dilekçesi
  • Konaklama yapacağı yer hakkında rezervasyon veya kiralama bilgileri
  • Gidiş – dönüş uçak biletleri
  • ABD’den I-20 belgesi (öğrenci kabul belgesi)
  • Askerlik tecil belgesi
  • 18 yaşından küçükler için; ebeveynleri tarafından imzalanmış, noter onaylı muvafakatname
  • Ek gelir belgeleri
  • Varsa eğer sponsor bilgilerini belirten belge, öğrencinin masraflarını karşılayacak kişinin kimlik bilgileri, banka hesap dökümleri, maaş bordrosu, ev ya da arsa tapuları

ABD Vizesi Seyahat Sağlık Sigortası

ABD vizesi başvuru esnasında seyahat sağlık sigortası poliçesini zorunlu kılmamıştır. Minimum 30.000 Euro teminat ücretine sahip olan bu sigorta, ABD’de kaldığınız süre boyunca ihtiyaç duyabileceğiniz tüm sağlık problemlerinde, tedavi ücretlerini karşılamak üzere yapılmaktadır.

ABD vizesi için seyahat sağlık sigortası hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız hemen bize ulaşabilirsiniz.

ABD Vizesi Kaç Günde Çıkar?

ABD vizesi kaç günde çıkar sorusu başvuru yapan ve yapacak kişilerin en merak ettiği sorulardan biridir. ABD vizesi başvuru dosyanız tam ve doğru olarak tamamlandıktan sonra randevu aşaması da geçildikten sonra genel olarak 5 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak sıkıntılı prosedürler, ek belge istekleri, ABD konsolosluğunun yoğun olması gibi durumlarda bu süreç ucu açık şekilde uzayabilir.

ABD vizesi başvuru sürecini başından sonuna kadar takip ederek aksaklıkları hızlı bir şekilde halledebilir, vizenize sorunlu süreçler ve sıkıntılar içerisine girmeden kavuşmanızı sağlayabiliriz. Bu sıkıntılı süreci kolayca atlatmak ve vize sahibi olmak istiyorsanız bizimle iletişime geçerek destek alabilir, vize konularında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Rusya Vizesi

Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

Rusya vizesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Rusya’ya seyahatin amacı ve süresi fark etmeden, her türlü seyahat için zorunlu tutulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nde yerleşim izni bulunan yabancı uyruklu kişiler de Türkiye’den Rusya vizesi için başvuru yapabilmektedir. Ancak bu yabancı uyruklu kişilerin seyahat sonrası en az 3 ay geçerli oturum iznine sahip olmaları ve 90 gün kesintisiz olarak Türkiye’de yaşıyor olmaları gerekmektedir.

Rusya vizesi başvurusu iki şekilde yapılabilmektedir. İlk Rusya vizesi başvuru yöntemi; Rusya Konsolosluğunun yetkilendirmiş olduğu vize merkezine giderek, istediğiniz vize türü için şahsınız adına vize başvurusunda bulunmaktır. Rusya vizesi için izlenebilecek ikinci yol ise bize ulaşmanız ve vize başvurusunu kolay bir şekilde atlatarak Rusya vizesi almanızdır.

Rusya vizesi için gereken belgeler hazırlanarak yetkilendirilmiş başvuru merkezi tarafından ilgili konsolosluk veya büyükelçiliğe teslimi gerçekleştirilir. Bu aradaki süreci kolayca atlatmak, belge eksikliği sorunu yaşamamak ve sıkıntılı vize prosedürleri ile uğraşmak istemiyorsanız bize ulaşmanız yeterlidir.

Rusya vizesi başvurusu yapmak gereken belgeleri hazırlamanızla birlikte vize ücretini de ödemeniz gerekmektedir. Rusya vizesi ücreti, başvurusu yapılmak istenen vizenin türüne göre değişiklik göstermektedir. Rusya vizesi ücreti konsolosluk tarafından belirlenir ve bu vize harcını ödemediğiniz takdirde Rusya vizesi başvurusunda bulunmanız mümkün değildir.

Rusya Vizesi Türleri Nelerdir?

Rusya vizesi ülkeye yapılacak seyahatlerin amacına ve süresine göre farklı farklı türlere ayrılmaktadır. Rusya’ya yapılacak seyahatler için en fazla başvuru yapılan vize türleri; Rusya turist vizesi, ticari vize, özel vize ve aile ve arkadaş ziyareti vizesidir. Bu Rusya vizesi türlerinin geçerli olduğu süre genel olarak 15 ila 90 gün arasındadır. Rusya vizesi tek girişli, çift girişli ya da çok girişli olarak alınabilmektedir. Rusya vizesi etiketinde giriş sayısı, vizenin geçerli olduğu tarihler ve kalış süresi bulunur. Vizenin geçerli olduğu tarihler ve kalış süresi birbirinden farklı olabilmektedir.

Rusya Federasyonu tarafından belirlenmiş olan vize türleri şu şekildedir;

  • Rusya turist vizesi: Rusya’ya turistik amaçlarla seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alması gereken vize türüdür. Herhangi bir konferans veya fuara katılmak isteyen kişiler de bu vize için başvuruda bulunabilirler. Bu Rusya vizesi türü size maksimum 30 gün süre tanır, tek veya çift girişli olarak alınabilir.
  • Rusya ticari vizesi: Rusya’ya ticari bir seyahatte bulunmak isteyen kişilerin alması gereken vize türüdür, tek veya çift girişli olarak 90 gün süreyle veya multi girişli olarak 1 yıla kadar süreyle alınabilmektedir. Rusya ticari vizesi alarak seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ya da Türkiye Cumhuriyeti içerisinde ikamet izni bulunan yabancı uyruklu vatandaşların Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan onaylı ve faaliyette bulunulacak şirket tarafından hazırlanan özel bir davetiyeye ihtiyaçları bulunmaktadır.
  • Rusya aile ve arkadaş ziyareti vizesi: Rusya vizesi ile yapılan seyahatlerin büyük bir kısmını aile ya da arkadaş ziyaretleri oluşturmaktadır. Aile ve arkadaş ziyareti için Rusya’ya seyahat etmek isteyen kişilerin alması gereken vize türüdür. Rusya aile vizesi almak için Rusya Dışişleri Bakanlığı veya Rusya Göç Şubesi tarafından resmi bir davetiye almalısınız veya Rusya’da ikamet eden kişi tarafından yazılı olarak sunulan resmi bir belge gerekmektedir.
  • Rusya çalışma vizesi: Rusya’ya çalışmak için gitmek için Rusya çalışma vizesi sahibi olmanız gerekmektedir. Rusya’da iş bulmak için seyahat etmeyi planlıyorsanız Rusya Göçmen Şubesi’nden davetiyeniz bulunmalıdır. Rusya çalışma vizesi tek ya da çift girişli 90 günlük veya çok girişli 1 yıla kadar uzayabilmektedir.
  • Rusya eğitim – öğrenci vizesi: Rusya’ya eğitim ve öğrencilik amacıyla seyahat etmek isteyenlerin alması zorunlu olan Rusya vizesi türüdür. Bu vize türüne başvuru yapabilmek için Rusya Dışişleri Bakanlığından resmi davetiyeniz bulunmalıdır.
  • Rusya transit (aktarma) vizesi: Rusya üzerinden başka bir ülkeye aktarma yapmak için verilen Rusya vizesi türü Rusya transit (aktarma) vizesidir. Rusya üzerinden başka bir ülkeye yapılacak seyahatler için Rusya Federasyonu’nun uyguladığı transit vize uygulaması, yapılacak seyahatin şartlarına göre değişiklik göstermektedir. Eğer Rusya’da bulunan havalimanında geçireceğiniz süre 24 saatten uzun değilse Rusya aktarma vizesi almak zorunlu değildir. 24 saati aşan bekleme sürelerinde deniz, hava, kara ve tren yolu dâhil tüm seyahat çeşitleri için transit vizesi almanız gerekmektedir. Rusya aktarma vizesinin tek girişli olması hâlinde uçak ile seyahat eden kişiler için geçerlilik süresi üç gün, kara yolu veya tren ile seyahat eden kişiler için ise geçerlilik süresi on gündür.

Rusya vizesi türleriyle alakalı daha detaylı bilgi almak ve danışmanlık hizmeti için bize ulaşabilirsiniz.

Rusya Vizesi İçin Gereken Belgeler

Rusya vizesi için gerekli olan belgeler genel itibariyle şu şekildedir;

  • Rusya vizesi başvurusunda bulunacak kişi tarafından doldurulup, imzalanmış vize başvuru formu
  • En az 6 ay geçerlilik süresi ve 2 adet boş sayfası bulunan pasaport
  • Son 3 aya ait, 35×45 mm boyutlarında 2 tane biyometrik fotoğraf
  • Başvuranın nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Rusya resmi kurumları tarafından onaylanmış davetiye; diğer adıyla voucher belgesi. Başvuru için en önemli belgedir.
  • Oturum belgesi
  • Rusya’ya çalışmak için gitmek isteyen işsiz vatandaşlar için; tasdikli diploma fotokopisi
  • HIV testi raporu
  • Öğrenci vizesi için sağlık raporu
  • Sponsor belgeleri (İşsizler, öğrenciler vb. için)
  • Ulaşım ve konaklama rezervasyon belgeleri; gidiş – dönüş uçak biletleri ve otel, pansiyon rezervasyon belgeleri

Rusya vizesi için gerekli belgeler, vize türüne ve kurumun şartlarına göre değişiklikler gösterebilir, daha detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Rusya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Rusya vizesi işlemleri, başvuru yapılan konsolosluğun iş yüküne ve resmi tatil günlerine bağlı olarak 4 ila 10 gün içinde sonuca varmaktadır. Beklenmedik sorunlar, belge eksikleri veya yoğunluğa göre bu vize çıkış işlemlerinin süresi 30 güne kadar çıkabilmektedir.

Vize sürecinin iyi bir şekilde yönetilmesi ve kolay bir şekilde vize alabilmek için bize ulaşabilir ve Rusya vizesi başvuru hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Rusya Vizesi Ücretleri

Rusya vizesi başvuru ücreti, dosyanızın işleme alınabilmesi ve sistem tarafından değerlendirilmesi için vize harcı mutlaka ödenmelidir. Rusya vizesi ücreti, başvurusu yapılan vizenin türüne, süresine göre değişiklik göstermektedir. Ödenecek olan ücretler, konsolosluk harcı ve vize hizmet bedelini kapsamaktadır.